Extracts of Packing | With Answers | Class 9 | English | NCERT |

5
(1)

Extracts of Packing | With Answers | Class 9 | English |NCERT

Extract 1

I rather pride myself on my Packing. Packing is one of those many things that I feel I know more about than any other person living. (It surprises me myself, sometimes, how many such things there are.) I impressed the fact upon George and Harris and told them that they had better leave the whole matter entirely to me. They fell into the suggestion with a readiness that had something uncanny about it. George spread himself over the easy-chair, and Harris cocked his legs on the table.

Q1. What is the name of the chapter?

Ans: The name of the chapter is ‘Packing’.

Q2. What is the name of the writer of Packing?

Ans: JEROME K. JEROME is the writer of this chapter.

Q3. What does the author pride himself on?

Ans: The author prides himself on his packing skills.

Q4. What did he say to George and Harris?

Ans: He told them to leave the whole packing work on him.

Q5. How did George and Harris react to the author’s suggestion?

Ans: They agreed to it at once.

Q6. Which word in the passage means ‘Strange’?

Ans: Uncanny.

We would love your reading of  Formal Letters, Notice Writing, Formal & Informal Invitation, Classified Advertisement, Debate Writing, Speech Writing, Article Writing, Report Writing, Note Making, Poster Making, Short Story Writing, Leave Application Writing, Descriptive Paragraph Writing for scoring higher in upcoming examination.

Extract 2

This was hardly what I intended. What I had meant, of course, was, that I should boss the job, and that Harris and George should potter about under my directions, I pushing them aside every now and then with, “Oh, you!” “Here, let me do it.” “There you are, simple enough!” — Really teaching them, as you might say. Their taking it in the way they did irritated me. There is nothing does irritate me more than seeing other people sitting about doing nothing when I’m working.

Q1. What had the narrator intended?

Ans: The narrator intended to superintend the job and keeps directing George and Harris about the packing.

Q2. Who did the narrator want to teach and what?

Ans: He wanted to teach George and Harris about packing.

Q3. What did irritate the narrator about George and Harris?

Ans:  George and Harris left the whole packing work to the narrator and sat down comfortably.

Q4.What is it that irritates the writer more than anything else?

Ans: Seeing other people sitting idly when he is working.

Q5. What do you mean by ‘potter about’?

Ans To spend time in a relaxed way doing small jobs and other things that are not very important.

We would love your reading of extracts of The Last Leaf, A House is not a Home, The Beggar, Reach for the Top, On Killing a Tree, The Bond of Love, Weathering the Storm in Ersama & If I were You

Extract 3

And I looked round, and found I had forgotten them. That’s just like Harris. He couldn’t have said a word until I’d got the bag shut and strapped, of course. And George laughed — one of those irritating, senseless laughs of his. They do make me so wild.

I opened the bag and packed the boots in; and then, just as I was going to close it, a horrible idea occurred to me. Had I packed my toothbrush? I don’t know how it is, but I never do know whether I’ve packed my toothbrush.

Q1. What had the narrator forgotten?

Ans: He had forgotten to pack his boots.

Q2. What had he done with the bag?

Ans;  He had shut and strapped it.

Q3. Why do you think George had laughed?

Ans:  He had laughed to show that the narrator was not good at packing.

Q4. Write the synonym and antonym of ‘horrible’.

Ans:  Synonym: very bad or unpleasant.

        Antonym: gentle

Extract 4

My toothbrush is a thing that haunts me when I’m travelling, and makes my life a misery. I dream that I haven’t packed it, and wake up in a cold perspiration, and get out of bed and hunt for it. And, in the morning, I pack it before I have used it, and have to unpack again to get it, and it is always the last thing I turn out of the bag; and then I repack and forget it, and have to rush upstairs for it at the last moment and carry it to the railway station, wrapped up in my pocket-handkerchief.

Q1. What does the narrator dream and what does he do then?

Ans: He dreams that he has not packed his toothbrush. Then he wakes up and hunts for it.

Q2. What does the narrator do in the morning?

Ans:  He unpacks his bag to get the toothbrush but doesn’t put It back in the bag after using it.

Q3.  Which word in the passage means ‘Keep disturbing’?

Ans: Haunts

Q4. Who does ‘I’ refer to in the given line?” My toothbrush is a thing that haunts me when I’m travelling, and makes my life a misery”

Ans: In the given line ‘I’ refers to the author of the chapter.

Related

Extract 5

And then it was George’s turn, and he trod on the butter. I didn’t say anything, but I came over and sat on the edge of the table and watched them. It irritated them more than anything I could have said. I felt that. It made them nervous and excited, and they stepped on things, and put things behind them, and then couldn’t find them when they wanted them; and they packed the pies at the bottom, and put heavy things on top, and smashed the pies in.

Q1. Who does ‘They’ refer to in the passage?

Ans:  The word ‘They’ refers to George and Harris.

Q2.What did the narrator feel when he was watching them?

Ans: He felt that they were getting irritated.

Q3.Why do you think they stepped on the things?

Ans: They did so because they were nervous as well as excited.

Q4. How were the pies smashed?

Ans: The pies were smashed because they had put heavy thing on the top of them.

Extract 6

He came and sat down on things, just when they were wanted to be packed; and he laboured under the fixed belief that, whenever Harris or George reached out their hand for anything, it was his cold damp nose that they wanted. He put his leg into the jam, and he worried the teaspoons, and he pretended that the lemons were rats, and got into the hamper and killed three of them before Harris could land him with the frying-pan.

Q1. Who does ‘He’ refer to in the passage?

Ans: “He” is referred to Montmorency, the dog.

Q2.What did the dog think when Harris and George reached out their hand for anything?

Ans: He thought that they wanted his cold and damp nose.

Q3. How did the dog add to the confusion of packing?

Ans: He came and sat down on the things when they were wanted to be packed.

Q4.Find in the passage a word that means ‘attack and hit’.

Ans: Land= attack and hit’

Related

Do share this post if you liked Extracts of Packing. For more updates, keep logging on BrainyLads.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Add a Comment

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!

Wish to Stay Updated

Join Us on Telegram

Click Here to Join