MCQ of Speech Writing | Class 11 | Writing Section | English Core | CBSE |

MCQ of Speech Writing | Class 11 | Writing Section | English Core | CBSE |

 

Having gone through the Summary, Short Answer Type Questions and Long Answer Type Questions of The Portrait of a Lady, A Photograph, We are not Afraid to Die if We Can All be Together, Discovering Tut, The Saga Continues, The Laburnum Top, Landscape of the Soul from the first book of Class 11 i.e. Hornbill and The Summer of the Beautiful Horse, The Address, Ranga’s Marriage from the second book i.e. Snapshots. Let’s have a look at the MCQ of Speech Writing that can help you understand the format better and score higher in your upcoming examination.

Watch Video of MCQs of Speech Writing

 

MCQ of Speech Writing (Multiple Choice Questions)

1) What is placed on the top in the center of a speech?
a) Salutation
b) Date
c) Address
d) None of these

Answer: None of these

2) How is a speech writing begun?
a) Thanking the audience
b) Greeting the audience
c) Criticizing the audience
d) Garlanding the audience

Answer: Greeting the audience

3) What is the word limit of writing a speech for class 11?
a) 25-50 words
b) 50-75 words
c) 75-100 words
d) 125-200 words

Answer: 125-200 words

4) Which pronoun can be used while writing a speech?
a) I
b) We
c) You and They
d) All of these

Answer: All of these

5) How is a speech winded up?
a) Thanking the audience
b) Greeting the audience
c) Criticizing the audience
d) Garlanding the audience

Answer: Thanking the audience

6) On which parameters is a speech assessed?
a) Format
b) Expressions
c) Content
d) All of these

Answer: All of these

We would love to see you scoring higher after reading the MCQ of Grammar, MCQ of Notice Writing, MCQ of Letter to the Editor, MCQ of Classified Advertisement, MCQ of Article Writing, MCQ of Business Letters. Besides, reading them will clear all your doubts about what kind of questions will be put up in the upcoming exams.

7) A good speech must have ____
a) Facts
b) Exaggeration
c) Pessimism
d) Hypothetical data

Answer: Facts

8) Which of the following must be avoided by a speaker while writing or delivering a speech?
a) Forcibly get his point of view accepted
b) Respect the view of all and sundry
c) Present the facts before others
d) Make sure that the audience understand his view

Answer: Forcibly get his point of view accepted

9) At what pace should a speech be delivered?
a) Slow
b) Fast
c) Moderate
d) None of these

Answer: Moderate

10) What is voice intonation?
a) Rise of the voice pitch
b) Fall of the voice pitch
c) Rise and fall of the voice pitch
d) None of these

Answer: Rise and fall of the voice pitch

11) Which is the other name of voice intonation?
a) Voice over
b) Voice modulation
c) Over modulation
d) None of these

Answer: Voice modulation

12) Which of the following is required to convey a massive information?
a) Research
b) Preparation
c) Practice
d) All of these

Answer: All of these

13) Which of the following language should be used in a speech?
a) Formal
b) Informal
c) Sign language
d) None of these

Answer: Formal

14) What is written after greetings to the audience while writing a speech?
a) Pros and Cons
b) Consequences
c) Fluency
d) Introduction of the topic

Answer: Introduction of the topic

15) What do pros and cons mean in a speech writing?
a) Positive and Negative
b) Negative and Positive
c) Only Positive
d) Only negative

Answer: Positive and Negative

16) What does fluency mean in a speech writing?
a) To speak quickly
b) To speak slowly
c) To weave the thoughts together
d) To raise voice against the audience

Answer: To weave the thoughts together

You may also go through other subjects like MCQs of Biology, Physics, Chemistry, Music, Accountancy, Business Studies, Economics, Geography, Political Science & English for having a strong hold on the subject with an intent to score higher in the first term examination to be held in the month of November/December. 

17) What can be added to make a speech more effective?
a) Statistics
b) Facts and Figures
c) Quotes
d) All of these

Answer: All of these

18) Pick the odd one out in context of Speech Writing?
a) Greetings to the audience
b) Thanking the audience
c) Writing a title followed by a by-line
d) Shedding light on the topic

Answer: Writing a title followed by a by-line

19) Which of the following is incorrect in context of speech writing?
a) The speaker can express his views freely
b) The speaker can research and practice before delivering an impeccable speech
c) The speaker can bully the audience
d) None of these

Answer: The speaker can bully the audience

20) A good speaker while delivering speech must have ______
a) Pessimistic approach
b) Right posture
c) Good body language
d) Both b and c

Answer: Both b and c

21) Why is a speech written and delivered?
a) To entertain the audience with jokes
b) To offer knowledge
c) To make them good listeners
d) Both b and c

Answer: To offer knowledge

22) Who should be kept in mind while writing a speech?
a) The invigilator on duty
b) Teachers of the school
c) Audience
d) School’s management

Answer: Audience

23) What is speech?
a) Communicate form of expression of one’s ideas
b) Communicate form of expression of one’s thoughts
c) Communicate form of expression of one’s feelings
d) All of these

Answer: All of these

24) Good morning to all of you. Today I, Rahul Verma, _______ going to deliver a speech on the importance of regular work out…
a) am
b) is
c) are
d) None of these

Answer: Am

25) Which of the following are the elements of body of speech?
a) Greetings to audience
b) Pros and Cons
c) Suggestions
d) Both b and c

Answer: Both b and c

26) Which of the following is incorrect speech?
a) Speech begins with greetings to audience
b) Speaker can make any one stand from the audience and ask a question
c) Speech ends with gratitude towards audience
d) Speech should be formal in language

Answer: Speaker can make any one stand from the audience and ask a question

 

Do share the post if you liked MCQ of Speech Writing. For more updates, keep logging on BrainyLads

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!